Seagold Consulting

Detta är ett blogginlägg

Mer än 50% vill byta jobb
Folkuniversitets årliga Mitt i karriären-barometer genomförd av marknadsundersökningsföretaget YouGov visar att fler än hälften av landets yrkesverksamma i åldern 40-55 år vill byta jobb.
(Se artikel på DN, http://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/varannan-svensk-vill-byta-jobb/)

Höga siffror som i realiteten kan innebär att mer än hälften stannar på ett jobb med obehagskänslor i magen, otrivsel och stagnation, vilket i längden skapar negativ påverkan för välmående och hälsa. Människor behöver växt och utveckling för att må bra.

Några resultat av undersökningen: 

Människor trivs inte, längtar efter förändring  men tar inte tag i det.
Många stannar kvar på det befintliga jobbet för att dom inte vet vad nytt de söker, vill ha och jobba med.En del har förvisso sökt nya jobb men är rädda för att hamna fel och stannar därför kvar i det de egentligen inte trivs med.

Detta gynnar självklart heller inte arbetsgivare som vill ha välmående, motiverade och engagerade medarbetare. Har man familj är det också vanligt att det påverkar hela familjen.

Tårtan
Men det behöver inte vara så här. Jag har under årens lopp skapat en modell som jag kallar Tårtan. Modellen och arbetssättet hjälper människor att på ett lustfyllt och enkelt sätt att se vilken förändring de längtar efter, vad det perfekta jobbet är och var de ska börja att leta och söka.
De kunder som jag har jobbat med hjälp av tårtan har faktiskt samtliga fått sitt drömjobb där de trivs, får använda sina talanger och kommer till sin rätt.
Hela livet har blivit till det bättre, även privatlivet. Dom är glada när de går till jobbet och glada när de kommer hem!
Ju fler som trivs, kommer till sin rätt, växer och utvecklas desto bättre!

Vad är det då som gör att så många stannar kvar på sina jobb och i otrivsel fast de egentligen längtar efter något annat?

Efter mer än 10 års erfarenhet av professionell coaching är detta några av de anledningar jag har sett och hört och vad man kan börja fundera över.

  • Det klassiska, du vet vad du har men inte vad du får. En bekvämlighetszon ofta orsakad av rädsla som kan bli som en mur och hindra dig från att se mer optimistiskt på framtiden. Många vill inte erkänna att de har rädslor för nytt och det som inte är lika välkänt som det man har. Var ärlig mot dig själv och se om det kan vara så.
  • Man vet inte eller är osäker på vad ett nytt bra jobb är och ska innehålla. Har man kört fast här har man stor nytta av att ta hjälp så att man kan börja tänka utanför den invanda boxen. Modellen Tårtan är till stor nytta och känslan när man börjar se och känna nytt är befriande!
  • Osäkerhet på sin egen kompetens och förmåga. Det mesta av sådana uppleverser och tankar är just tankar och mycket ofta också ett inslag av jante.  Inse detta och du börjar få energi till att skapa en förändring.

Om du eller någon du känner tvekar över att byta jobb eller göra en förändring och istället stannar kvar i stagnation med obehag i magen och otrivsel så kontakta mig mer än gärna för en enkel kostnadsfri introduktion av Tårtan.
En Tårta som smakar gott och ger ny lust och energi!

Du når mig lättast på tel 0708-263026 eller mail info@seagoldconsulting.se

Vill du lära dig professionell coaching som du kan använda både i ditt arbete och privatliv finns fortfarande möjligheten att deltaga på Grundutbildning i Professionell coaching. En utbildning som man har nytta av hela livet.
Start den 10/9 på Hotell Fregatten i Varberg.
Du kan läsa mer om utbildningen här.

Varmt Välkommen!

Hälsningar

Marion


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln